אין כמו שילוב של בננה ותמר כדי לגרום לנו להרגיש כאילו אנחנו באיזו חופשה קיצית לחופיו של אי טרופי שטוף שמש. אבל למעשה, השילוב הזה הפך כבר מזמן להכי ישראלי שיש. אז איך מכינים שייק בננה תמר שהוא גם טעים וגם בריא? אנחנו כאן עם התשובות.
היתרונות בשייק בננה תמר
בננות הן מקור נהדר לוויטמין C ו-B6, והן גם מכילות אשלגן שתורם לבריאות הלב ושומר על לחץ דם תקין. תמרים מסייעים לנו באיזון רמות הכולסטרול בדם, והם עשירים בחלבון ובברזל. מומלץ להשתמש בתמרים מזן מג׳הול, שמכילים מעט מאוד שומן ועשירים בסיבים.
עם חלב, או בגרסה הטבעונית עם חלב שקדים, ואפשר להוסיף גם שיבולת שועל – ויש לנו משקה בוקר מרענן, בריא ומזין, ללא סוכר נוסף.
במידה ואתם עוקבים אחר תפריט תזונה כלשהו, מומלץ לבדוק עם תזונאי, כיצד לשלב נכון את השייק כך שיסייע לכם באימונים ובתזונה וחלילה לא יפגע.
מתכון #1 – שייק בננה-תמר-שיבולת שועל:
מצרכים (לשתי כוסות של בריאות):
8 תמרים ללא חרצנים, קצוצים
2 כפות חלב (או למשקה טבעוני: חלב שקדים)
2 בננות טריות
½ כוס שיבולת שועל
הוראות הכנה:
ערבבו בבלנדר את התמרים והחלב
הוסיפו את הבננות וערבבו עד לקבלת מרקם חלק
הוסיפו את שיבולת השועל, המתינו 2-3 דקות עד שכל הפתיתים ישקעו לתוך הבלילה, וערבבו שוב
זהו, עכשיו רק צריך למזוג לכוסות, לעצום עיניים, וליהנות מכל רגע!
רוצים לשדרג את השייק?
- אם תרצו להתפנק, אפשר לוותר על שיבולת השועל ולהכניס פנימה חמאת בוטנים. זה הופך את השייק לקינוח של ממש, ועדיין מצליח לשמור עליו בריא וללא שום תוספת סוכר.
- את הבננה אפשר להקפיא מבעוד מועד, ולהכין שייק קר שיצנן כל בוקר שרבי של תל אביב ואולי גם של אילת. אפשר לשלב גם בננה טרייה, כדי להקל על הבלנדר.
- אפשרות נוספת היא להכניס פנימה גם אבקת חלבון כדי להפוך את השייק למשקה מרענן של אחרי אימון.
מתכון #2 – שייק בננה-תמר-חמאת בוטנים:
מצרכים:
1 כוס חלב (או למשקה טבעוני: חלב שקדים)
1 בננה טרייה
1 בננה קפואה
4-5 תמרים ללא חרצנים
2 כפות חמאת בוטנים טבעית (ללא חתיכות בוטנים)
¼- ½ כוס קרח
אופציונאלי: אבקת חלבון (מומלץ להוסיף אבקה בטעם וניל או שוקולד, כדי לא לפגוע בטעמו של השייק)
הוראות הכנה:
הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר, וערבבו עד לקבלת מרקם חלק. אם המשקה יוצא סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד חלב (או חלב שקדים) ולתת ערבוב נוסף.
מתכון #3 – שייק בננה-תמר-טחינה:
מצרכים:
1 כוס חלב (או למשקה טבעוני: חלב שקדים/סויה)
1 בננה טרייה
1 בננה קפואה
4-5 תמרים ללא חרצנים
1-2 כפות טחינה גולמית טבעית (תלוי בכם – כמה אתם רוצים לתת מקום לטעם של הטחינה ולמידת הסמיכות של השייק)
¼- ½ כוס קרח
אופציונאלי: אבקת חלבון (מומלץ להוסיף אבקה בטעם וניל או שוקולד, כדי לא לפגוע בטעמו של השייק)
מתכון #4 בננה – תמר ופירות נוספים
אם אתם מרגישים צורך לצאת מהקיבעון של השייק הקלאסי של בננה-תמר אתם יכולים להוסיף פירות נוספים שיוסיפו טוויסט וטעמים חדשים.
לצד הבננה, התמר והבסיס (חלב פרה, שקדים, סויה) ניתן לבחור גם פרי נוסף (גג 2) שיכול להשתלב כמו מנגו, תות, מלון, אבטיח ועוד.
הגשה מרהיבה – תוספות מעל השייק
מוזמנים להוסיף מעל השייק פיסטוק, אבקת קוקוס, קוביית שוקולד מריר או חתיכות בננה שלמה. כל אלו יתנו לשייק גם טעם נוסף וגם מראה מיוחד וטעים.