כל אחד שתשאלו אותו מה מזכיר לו הקיץ הישראלי מיד ישיב: ״שמש, ים ואבטיח״. אז הקיץ והחום שכל כך מאפיין אותו כבר הגיעו, אבל אל תדאגו כי אנחנו כאן כדי ללמד אתכם איך להכין שייק עם הפרי הכי ישראלי – שייק אבטיח מתוק וצונן שירענן אתכם גם בחודשי הקיץ החמים ביותר.
לפני הכל – איך לבחור את האבטיח המושלם?
בחירת אבטיח מתוק תמיד הייתה ירייה באפלה. לכולנו יש את החבר הזה שטוען כי הוא מסוגל למצוא את האבטיח הכי טוב בשוק בעזרת טפיחותוהקשבה לצליל שהן מפיקות מכל אבטיח, אבל אם גם אתם רוצים סממנים יותר ברורים לזיהוי של אבטיח מתוק, חפשו את האבטיח שלכם לפי 4 עקרונות פשוטים:
גודל בינוני
אל תתפתו לקנות את האבטיח הכי גדול שתמצאו להפך, אבטיח גדול מהממוצע לרוב יהיה גם פחות מתוק. תבחרו אבטיח שמבחינת גודל הוא במקום טוב באמצע, לא גדול מדי ולא קטן מדי.
אבטיח עגול
אבטיח סגלגל (בעל צורת אליפסה) לרוב יהיה פחות מתוק מאבטיח עגול.
גבעול יבש
לאבטיחים יש גבעול היוצא מפטמת הפרי. גבעול ירוק וחזק מעיד על כך שהאבטיח עוד לא מספיק בשל ולכן גם פחות מתוק. חפשו אבטיח עם גבעול יבש בגוון חום, שניתן לתלוש יחסית בקלות.
כתם צהוב
הכתם הבהיר מעיד כי הצד הזה היה צמוד לקרקע כשגדל האבטיח. ההבדלים בצבעים נובעים בעיקר מחשיפה שונה לשמש, לכן ככל שלאבטיח יש כתם צהוב גדול יותר כך הוא בשל יותר.
עכשיו כשאתם יודעים איך למצוא האבטיח המושלם, כל שנותר הוא ללמוד איך להכין איתו את השייק שיקרר לכם את הקיץ!
שייק אבטיח – פשוט וקל
זמן הכנה: 10 דקות
כשרות: פרווה
מצרכים:
- אבטיח
- ליים
- נענע
- דבש
- קרח
הוראות הכנה:
- חתכו אבטיח לקוביות יחסית קטנות ושימו בבלנדר.
- סחטו פנימה חצי ליים (אפשר גם יותר או פחות, לפי טעמכם).
- הוסיפו כף דבש.
- הוסיפו קצת קרח (כדי לוודא שהשייק יצא קר וצונן) והפעילו את הבלנדר.
- הגישו בכוס גבוהה עם מספר עלי נענע לטעם ולקישוט,והנה קיבלתם שייק אבטיח קר ומתוק עם נגיעות מרעננות של ליים ונענע.
שייק אבטיח – למי שרוצה להתפנק
זמן הכנה: דורש הכנה מקדימה + 5 דקות הכנה בפועל
כשרות: פרווה
מצרכים:
- אבטיח
- אננס
- מנגו
- נענע
- סורבה לימון
הוראות הכנה:
- יום לפני שתרצו להכין את השייק חתכו אבטיח, אננס ומנגו לקוביות, ושימו בקופסא במקפיא למשך הלילה. כך תקבלו שייק קר ותשמרו על הטעם המתוק של הפירות מבלי שתצטרכו לדלל אותו עם קרח.
- שימו בבלנדר את הפירות הקפואים יחד עם כמה עלי נענע וכדור של סורבה לימון.
- הגישו בכוס גבוה עם קש, והנה קיבלתם שייק קר וחזק בטעמיו עם נגיעות של חמיצות מרעננת.
זהו! עכשיו אתם יודעים איך להכין שייק אבטיח טעים, מרענן ועשיר בויטמין c שיהפוך כל יום קיץ חם לקריר ומתוק. תהנו!
רוצים לדעת אם ניתן לשלב את השייק בתפריט התזונה שלכם בצורה כזו שתעזור לכם לרדת במשקל? מומלץ לשאול תזונאי מומחה.