חטיפי בריאות הם נשנוש טעים ומקור אנרגיה נהדר לאמצע היום או לאחר פעילות גופנית. הם מזינים את גופנו בערכים תזונתיים כגון: חלבונים (העוזרים לפיתוח השרירים בגוף), ויטמין E וברזל (המשפרים את המערכת החיסונית של הגוף).רב חטיפי הבריאות התעשייתייםמכיליםהמון סוכר, נתרן ושומנים שגופנו לא באמת צריך ובנוסף עולים לא מעט כסף. לעומת זאת,חטיפי בריאות בייתים הם בריאים יותר, חסכוניים יותר וקלים להכנה.
חטיף בריאות גרנולה
זמן עבודה – 15 דק' זמן הכנה – 25 דק' רמת קושי – בינוני כשרות – חלבי
מצרכים:
תבנית מרובעת בינונית
- 1 כוס שיבולת שועל
- 2 כפות חמאה
- ¼ כוס שקדים פרוסים
- ¼ כוס פקאנים
- ¼ כוס צימוקים
- 4 כפות שומשום
- 1/3 כוס דבש
- שמן לתבנית
אופן ההכנה:
- במחבת על אש בינונית, קוליםשיבולת שועל וחמאהכ3 דק'.
- מוסיפים שקדים, פקאן, צימוקים, שומשום והדבש ומערבבים כ5 דק'.
- משמנים את התבניות, מפזרים את התערובת באופן שווה.
- ממתינים לקירור התערובתוחותכים לגודל הרצוי.
טיפים:
- ניתן להמיר את הדבש בסילאן ואת החמאה בשמן קוקוס/חמאת קוקוס למתכון פרווה.
חטיף בריאות מתכון טבעוני:
זמן עבודה – 5 דק' זמן הכנה – 5 דק' רמת קושי – קל כשרות – פרווה
מצרכים:
- חמאת בוטנים טבעית
- תפוח ירוק/אדום
אופן ההכנה:
- פורסים את התפוחכחצי ס"מ עובי וחותכים את הליבה.
- מורחים 1 כף חמאת בוטנים על כל פרוסה.
טיפים:
ניתן להוסיף מעל – צימוקים, דבש, סילאן, שקדים פרוסיםועוד.
חטיף בריאות לילדים:
זמן עבודה – 20 דק' זמן הכנה – 30 דק' רמת קושי – קל כשרות – חלבי
מצרכים:
תבנית מרובעת בינונית
- 2 חבילות שוקולד חלב
- 2 כוסות פצפוצי אורז
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה:
- מחממים מים בסיר על אש בינונית, שוברים שוקולד לקערה גדולה חסינת חום ומניחים מעל הסיר.
- כשהשוקולד נמס מוסיפיםשמן, פצפוצי אורזומערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומצננים במקרר כ10 דק'.לאחר קירור חותכים לגודל הרצוי.
חטיף בריאות מפירות יבשים
זמן עבודה – 3 דק' זמן הכנה – 3 דק' רמת קושי – קל כשרות – פרווה
מצרכים:
- 5 משמשים יבשים
- 20 שקדים
אופן הכנה:
- פותחים את המשמשים באמצע וממלאים כל משמש ב 3-4 שקדים.
חטיף בריאות תמרים ואגוזים:
זמן עבודה – 5 דק' זמן הכנה – 25 דק' רמת קושי – קל כשרות – פרווה
מצרכים:
תבנית בינונית
- 2 כוסות ממרח תמרים
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- ½ כוס פקאניםקצוצים
- 2 כפות מים
- ½ כוס שבבי קוקוס
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים את כל החומרים יחד. מעביריםלתבנית מרופדת בנייר אפיה ומצננים במקרר כ20 דק' לפני שחותכים לגודל הרצוי.